Virtual Box 4.1.10 Guest Additions – Windows 8 Siyah Ekran Sorununun Çözümü

Virtual Box üzerine Win 8’i kurduktan sonra ortak klasör paylaşımı için kullanılan guest add-on’u kurmak istediğinizde siyah ekran sorunu vermektedir. Aslında siyah ekran geldikten sonra arka planda win 8’in hala çalıştığını farkedebilirsiniz. Fakat herhangi bir şey yapamazsınız. Sorun 3d hızlandırıcıdan kaynaklanmaktadır. Virtual box guest add-on’u içinde bulunan 3d hızlandırıcı sürücüsü hata vermektedir. Zaten sürücü kurulurken 3D sürücüsünün kenarında “Experimental” yani deneyimsel yazmaktadır. Bu, sürücünün kararlı çalışmadığını göstermektedir. Bu yüzden kurulduktan sonra ekran görüntüsü gelmektedir. Ben Windows 8’in Enterprise sürümünü kullanmaktayım. Muhtemelen diğer sürümlerde de problem vardır.

Sorunun çözümü çok zor değil. Öncelikle sanal makinemizi kapatıp,Virtual Box’ta ayarlara geliyoruz. Ayarlardan aşağıdaki gibi “Display” sekmesine gelip “3D hızlandırmayı etkinleştir” kutusunda tik varsa kaldırıyoruz. Aşağıdaki şekilde tamam diyerek, ayarları kapatıyoruz.

Daha sonra sanal makineden Windows 8’i açıyoruz. “Aygıtlar” menüsünde “Misafir Eklentilerini Yükle” seçeneğine tıklıyoruz. Eskiden olduğu gibi yine siyah ekran sorunuyla karşılaşacağız. Fakat endişelenmeye gerek yok, sanal makineyi kapattıktan sonra yine ayarlara gelip “Display” sekmesinde “3D Hızlandırmayı Etkinleştir” kutucuğuna tik koyup, makineyi açtığımızda sorunun ortadan kalktığını göreceğiz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.