Linux Yaz Kampı ’12

Linux Yaz Kampı için başvurular başladığında sınavlarımız vardı. Bütünlemeye kalıp kalmayacağımız belli değildi. Eğer bir kaç dersten bütünlemeye kalırsak ya Bolu’dan gidip gelmek zorunda kalacaktık, ya yarıda bırakıp LKD’nin kara listesine adımızı yazdıracaktık, ya da hiç katılmayacaktık. Bizim için gerçekten riskli bir karardı. Özellikle beni bu kampta cezbeden, sonunda bir yazılım üretip bunu da GPL lisansıyla yayınlama vaadiydi. Sadece teorik bir eğitim olsa ve sonunda da katılım sertifikası verilen bir kamp olsaydı, bütünlemeye kalma riski varken muhtemelen katılmazdım.

Yaz kampında “Linux’ta PHP ile Özgür Yazılım Geliştirme” adlı kursa katıldım. Hocalar iki grup şeklinde geldiler. İlk hafta Hidayet Doğan, Engür Pişirici, Engin Aygen ve Ramazan Terzi, PHP’nin temellerini anlattılar. Önemli gördükleri  bilgileri bizi hiç sıkmadan vermeye çalıştılar. Ben daha önceden PHP ile database dersi için proje yapmıştım. Biraz bilgim vardı, bildiklerimi tekrar etmiş, eksikliklerimi de kapatmış oldum. İkinci hafta ise Burak Usgurlu’yla birlikte Cakephp Framework kullanarak üye yazılımı iş paketlerinden bana düşen kısmı programlamış oldum. Tüm bunların dışında uzmanların yazılım geliştirirken hangi araçlardan faydalandıklarını da yakinen görmüş olduk.

Linux Kampı 2012

İlk hafta sonunda birçok örnek uygulamış ve bir microblog‘un geliştirilmesini görmüş olduk. İkinci hafta bir blog yapmış ve grup çalışmasıyla üye yazılımı geliştirmiş olduk. Birbirinden değerli uzmanlarla tanışmış olduk. Toplam 94 saat, 3 eğitici uygulama ve onlarca küçük örnekle linux kampı gerçekten kendinden istenilenden fazlasını vermiş oldu.

Burak USGUR

 Üye yazılımından biraz bahsetmeden olmaz. Burak Bey önce bizi üçerli gruplara ayırdı. Herkes kendine eğlenceli bir grup adı belirledi. Biz de grubumuzun adını echo_se koyduk. Daha sonra 10 adet iş paketinden birini seçmemizi söyledi. Biz aidat işlemleri ile ilgili iş paketini aldık.Bir hafta içinde de bitirmiş olduk. Biz üzerimize düşen görevi yaptık ama aslında projeyi tam bitirmiş olmadık. Bu proje kurstan sonra da özgür yazılım olarak geliştirilmeye devam edecek.

Linux Yaz Kamp 2012

Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim, çok faydalı bir program oldu. Umarım böyle programlar yapılmaya devam eder.

Bağlantılar:

  1. Mikro Blog uygulaması – http://www.rterzi.com/blog/?p=119
  2. Linux Yaz Kampı 2012 Fotoğraflar – http://galeri.linux.org.tr/Linux-Yaz-Kampi-2012
  3. Linux Yaz Kampı 2012 – http://kamp.linux.org.tr/2012
  4. Linux Kullanıcıları Derneği – http://www.lkd.org.tr
  5. Abant İzzet Baysal Üniversitesi – http://www.ibu.edu.tr
  6. PHP El Kitabı – http://www.php.net/manual
  7. CakePHP – http://www.cakephp.org

Bağlantılar http://hi.do sitesinden alınmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.